ארוחות בסדנאות

מוזמנים להכיר את המבשלות הנהדרות בלב המדבר
ולהנות ממתכונים בריאים וטעימים

אלמוג

שמי אלמוג,
גרה בצוקים מקום טוב בלב הערבה המדברית .
אוהבת לבשל
אוהבת אדם
אוהבת להאכיל ואת השמחה והאור שמתגבר דרך האוכל והמפגש האנושי .
מבשלת פשוט ובאהבה .
חוץ מזה לומדת דרכים שונות של ריפוי עצמי .
מטפלת בעצמי , אמא לארבע מופלאות ובת זוג לדודו היקר.

2 כוסות קינואה מבושלת
3/4 כוס אורז מבושל שנשאר מאתמול .
2-3 סלק חי מגורד
2 גזר / דלעת אפשר גם וגם לגרד.
צרור פטרוזיליה שלם קצוץ
קצת כוסברה עם אוהבים
לטבל עם עלי אזוב טריים / טימין
מלח פלפל קצת אגוז מוסקט .
לערבב הכול לעיסה אחידה עם צריך אפשר להוסיף קמח חומוס עד שאפשר ליצור קציצה יציבה ולא מתפרקת .
לסדר על תבנית את כול הקציצות למרוח בעדינות שמן זית אפשר בידיים .
לחמם תנור ל180 מעלות
לאפות 30 -40 דקות עד שמתיצבות .
להגיש עם יוגורט .
או מטבל קשיו טבעוני ,
כוס קשיו מושרה לילה
לקלות במחבת שמן זית שום טימין פלפל אדום וחופן עגבניות שרי אפשר גם רגילות .
קצת לימון כבוש עם יש
לטחון הכול יחד עם הקשיו המושרה לבלילה חלקה .
להוסיף מים עד למרקם הרצוי
(משהוא בין טחינה לחומוס ).

פיית המטבח

תרצה שהם

תרצה שהם,

גרה בכליל ומבשלת להנאתי ולפרנסתי 😀

האוכל שלי טרי, צבעוני ושמח, בדגש על חומרי גלם בריאים ועל תזונה מאוזנת.

אני מבשלת בסדנאות וריטריטים בכל הארץ, מעבירה סדנאות בישול בריא (אצלי או אצלכם) וכן מבשלת לפי הזמנה בכליל.

** להזמנות צרו איתי קשר במספר 054-2558317,

בפייסבוק >

בגוגל >

ובאתר

 

3 סלקים גדולים
1 כוס קינואה
רבע כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי מלך
כף סילאן
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה בהרבה מי מלח, כמו פסטה, עד שהקינואה רכה ומוציאה מעין "זנב".
מסננים היטב.
מבשלים את הסלקים עד ריכוך, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה ומתבלים בנדיבות. הסלט מאופיין בטעמים חזקים – שום, לימון, סילאן.

* ניתן לקצר תהליכים ולהשתמש בסלק מבושל בואקום.

 

1 חבילה טופו
1 בצל
צרור כוסברה
רבע כוס שמן
מלח, פלפל, רוטב סויה, פפריקה מתוקה וחריפה וכמון.

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקציצות.
המרקם צריך להיות רך אך יציב מספיק ליצירת כדורים.
אם העיסה רכה מדי אפשר להוסיף מעט פירורי לחם.

בידיים משומנות יוצרים כדורים פחוסים.
מניחים בתבנית משומנת בשמן זית.
אופים בתנור כחצי שעה, הופכים ואופים רבע שעה נוספת, עד להשחמה קלה.

מגישים עם רוטב עגבניות חם.

 

רוטב עגבניות עשיר
לקציצות, ממולאים, פסטה ועוד

1 בצל
1 גזר
1 קישוא
1 קופסה עגבניות מרוסקות
תבלינים: מלח, פלפל, עלי חילבה, בזיליקום

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות גס ומטגנים כמה דקות בשמן זית, לשם חיזוק הטעמים.
מוסיפים את העגבניות ותבלינים.
מבשלים עד לריכוך הגזר וטוחנים לרוטב חלק.

עפרה ראובן

עפרה ראובן, אמא לסתיו (16) משי (13) וליאנה (11), גרה בצוקים, מאוהבת במדבר. מבשלת אוכל הודי ואוכל טבעוני לסדנאות וריטריטים בערבה. הגענו לערבה אחרי כ-7 שנים במזרח, בעיקר בהודו וכשחזרנו התגעגענו לטעמים ההודיים וניסיתי לשחזר אותם. הכל התחיל בדוכן טידלי מחוץ לסופר לפני כ-3 שנים…

מתכון חורפי טעיםםםם:

לשטוף טוב את העדשים הכתומות ולהשרות במים כחצי שעה (עד כמה שעות). לטגן בצל, להוסיף חצאי עגבניות צלויות בתנור וקלופות ולהמשיך לבשל על אש קטנה כחצי שעה. לאחר מכן להוסיף כורכום, ג'ינג'ר ואת העדשים עם מים עד חצי הסיר. להרתיח ולבשל על אש קטנה כחצי שעה. לתבל בגרם מסאלה, הינג (אספוטאידה), אבקת צ'ילי ומלח.
בתיאבון!